8.08.2021

“Jouw traject zorgde voor het nodige zelfvertrouwen om uit te voeren wat ik wilde.”

Sanne’s verhaal

Waarom schreef jij jou in voor Strong Enough, Sanne?

Sanne: “Ik zag het passeren op Instagram en schreef me in voor de webinar. Die vond ik zo enthousiasmerend en inspirerend dat ik dacht “daar wil ik voor intekenen!”. Op dat moment in mijn leven voelde ik dat ik een extra duwke nodig had en schreef me zonder aarzelen in.”

En kreeg je het extra duwtje dat je nodig had?

Sanne: “Ja, dat was inderdaad zo. Ik volgde al de Baas Over Eigen Tijd cursus van Werk & Leven. Daardoor had ik een helder zicht van wie ik ben en wat ik wil. Ook mijn grenzen had ik duidelijk in beeld, maar ik kreeg dat niet omgezet in de realiteit. Jouw traject zorgde voor het nodige zelfvertrouwen om uit te voeren wat ik wilde. Dat stemmetje in mijn achterhoofd dat zei “Jij kan dat niet” of “doe dat toch niet” werd vervangen door jouw stem die zei “Jij kan dat wel” of “Jij mag dat wel!”. Het effectief uitvoeren van grenzen afbakenen gebeurt nu wel. Ik heb het gevoel dat ik nu de next level versie van mezelf ben. (lacht)”

Dat stemmetje in mijn achterhoofd die zei “Jij kant dat niet” of “doe dat toch niet” werd vervangen door jouw stem die zei “Jij kan dat wel” of “Jij mag dat wel!”

Zo goed! Kan je een voorbeeld geven daarvan?

Sanne: “Ik heb echt het gevoel dat ik in een nieuwe fase in mijn leven ben. Dat klinkt misschien wat raar, maar bijvoorbeeld: mijn ex en ik hadden veel gemeenschappelijke vrienden uit de jeugdbeweging en ik heb dat allemaal kunnen loslaten. Het is oké. Ik denk nu “er komen wel nieuwe dingen op mij af”. Er is vertrouwen in mijn leven en ik weet dat ik nieuwe mensen zal leren kennen. Dat gevoel kwam voor mij onverwacht. Dat is een gevolg is van het zelfvertrouwen dat ik nu heb. Ik ben genoeg. Laat maar komen. Ik ben er klaar voor.”

“Ik beslis nu sneller en durf ook meer. In september start ik met een opleiding. Dat had ik voor dit traject nooit gedurfd. Nu negeer ik zeer bewust het stemmetje dat zegt dat ik dat niet zou kunnen. Ik kan dat wel. Of nog zoiets: ik heb onlangs iemand leren kennen via een ander platform, ook een leerkracht, en ik ben onlangs naar haar school geweest. We hebben ervaringen uitgewisseld over het onderwijs en ons vak. Vroeger had ik dat ook nooit gedaan, maar ondertussen weet ik dat het super waardevol is om met andere vrouwen je ervaringen te delen. “

“Er is vertrouwen in mijn leven en ik weet dat ik nieuwe mensen zal leren kennen. Dat gevoel kwam voor mij onverwachts. Dat is een gevolg is van het zelfvertrouwen dat ik nu heb. Ik ben genoeg. Laat maar komen. Ik ben er klaar voor.”

Wij deelden onze ervaringen in de coachings calls. Was dat het meest waardevolle voor jou?

Sanne: “Ja. Ik had dat wel verwacht, want ik weet dat ik iemand ben die daar veel aan heeft. Ik heb dat nodig om echte situaties te horen, zelfs al zijn het niet mijn eigen situaties. Dat helpt mij. Als je iemand anders hoort vertellen over waar ze mee worstelt, dan denk je snel: “tuurlijk mag je dat niet laten doen, ja je moet dat vragen…” Ik dacht vaak dat het voor een ander makkelijker is om stappen te zetten. De calls lieten mij zien dat het antwoord op een vraag vinden niet het moeilijkste is, maar het daarna in de praktijk omzetten. Dan helpt het als je een groep hebt om op terug te vallen.”

“En dan, zeker niet vergeten: de Spotify-playlist! (lacht) Daar heb ik echt ook veel aan gehad, eigenlijk. Die is echt geweldig. Wanneer ik voelde dat ik een dipje had zette ik die lijst op en dat maakte een verschil. Die zorgde er mee voor dat ik mij sterker voelde.”

Ik mag dus zeggen dat dit traject een aanrader is volgens jou?

Sanne: “Ja, ik zou het zeker aanbevelen. Ik heb niet concreet één persoon in mijn hoofd, maar vooral personen die zichzelf klein houden. Mensen die dat extra duwtje nodig hebben kunnen dat bij jou zeker vinden. Je wordt dankzij dit traject vanzelf meer vastberaden.”

 

“De coaching calls lieten mij zien dat het antwoord op een vraag vinden niet het moeilijkste is, maar het in de praktijk omzetten. Dan helpt het als je een groep hebt om op terug te vallen.”

Ben jij ook klaar voor een nieuwe fase in je leven? Wil jij ook je grenzen respecteren en met zelfvertrouwen in het leven staan?

Kies vandaag nog voor jezelf en doe mee met Strong Enough.