8.08.2021

“Samen met andere vrouwen in gesprek gaan, dat hielp mij om uit het idee te stappen dat ik alleen ben.”

Nathalie’s verhaal

Nathalie, spill the beans, waarom schreef je je in voor Strong Enough?

Nathalie: “Ik heb mij ingeschreven omdat ik voelde dat ik vaker “neen” moest leren zeggen op dingen. Ik sta altijd ten dienste van iedereen en veel te weinig in dienste van mezelf. Ik volgde jou al op Instagram en vond je stories altijd interessant en haalde daar veel uit. Toen ik hoorde over het traject wou ik meteen instappen.”

Waren er twijfels voor je je inschreef?

Nathalie: “Het bedrag schrok mij af, maar ik kon mijn werkgever overtuigen om erin te investeren en nu, achteraf, kan ik zeggen dat het elke cent waard was. Ik ben het soort vrouw die een jaar onderzoek doet voor ze een koffiezet koopt voor zichzelf. (lacht) Mijn initiële reactie was dan ook “Dat is wel een groot bedrag”, maar als ik het nu achteraf bekijk kan ik wel zeggen dat ik dat bedrag zonder probleem zelf had betaald. Ik raad andere vrouwen aan om die investering aan te gaan, ook als het moeilijk is om geld uit te geven aan jezelf. Het is het echt waard.”

“Ik raad andere vrouwen aan om die investering aan te gaan, ook als het moeilijk is om geld uit te geven aan jezelf. Het is het echt waard.”

Hoe heb jij de coachingcalls ervaren?

Nathalie: “Die calls zijn voor mij de eyeopener geweest én een absolute meerwaarde. Samen met andere vrouwen in gesprek gaan, dat hielp mij om uit het idee te stappen dat ik alleen ben. Soms heb ik het gevoel dat ik de enige ben die worstelt met people pleasen, maar het is duidelijk dat dat niet zo is en dat gaf mij een gevoel van sterkte, van thuishoren.”

“Jouw begeleiding was ook zeer goed. Je deed dat fantastisch! Ik had niet verwacht dat ik zo open zou zijn in een groep van vrouwen. Je krijgt een gevoel van vertrouwen. Het zijn vrouwen die je niet kent, maar toch heb je er veel mee gemeen. Die calls gaven mij een vertrouwde plek om op terug te vallen.”

“Soms heb ik het gevoel dat ik de enige ben die worstelt met people pleasen, maar het is duidelijk dat dat niet zo is en dat gaf mij een gevoel van sterkte, van thuishoren.”

Het is duidelijk dat Strong Enough impact had op jou. Wat is er voor jou veranderd?

Nathalie: “De werkbladen die bij het traject kwamen waren voor mij zeer confronterend. Ik kon ze niet invullen en werd met mijn neus op het feit gedrukt dat dat niet oké is. Ik voelde dat al langer, maar dankzij Strong Enough heb ik de knoop doorgehakt en beslist om daar verder mee aan de slag te gaan samen met een psycholoog. Ik ben heel diep gegaan en nu kan ik zeggen dat het mij sterker heeft gemaakt. Ik heb bewust beslist dat ik voor mezelf moet kiezen en MAG kiezen.”

Aan wie zou jij deze cursus aanraden?

Nathalie: “Ik heb de cursus al doorgegeven aan enkele collega’s en vrouwen waarvan ik voel dat ze meer moeten opkomen voor zichzelf. Aan mensen die te vaak “ja” zeggen en people pleasen, want ik ben ervan overtuigd dat het ook hen sterker kan maken. Jij doet dat goed en ik weet dat dit traject ook anderen kan helpen.”

 

“Ik ben heel diep gegaan en nu kan ik zeggen dat het mij sterker heeft gemaakt. Ik heb bewust beslist dat ik voor mezelf moet kiezen en MAG kiezen.”

Wil jij ook terug jezelf op de eerste plaats zetten?
Kiezen voor wat jij wilt?
Je sterker voelen als vrouw?

 

Stap dan nu in het traject van Strong Enough.