8.08.2021

Ik vreesde al de reactie van anderen wanneer ik “neen” zou zeggen. Daardoor gaf ik altijd toe. Nu heb ik meer zelfvertrouwen daarin.”

Lotte’s verhaal

Waarom schreef jij jou in voor Strong Enough, Lotte?

Lotte: “Ik botste in mijn leven op obstakels en ik had het gevoel dat ik dat soms mee veroorzaakte door niet genoeg op mijn strepen te staan. Zowel privé als in mijn werk. Toen las ik over het Strong Enough traject. Het aanbod sprak mij aan en ik ben er direct opgesprongen. Via Instagram zeg je altijd dingen die bij mij weerklinken, zeker qua feminisme, en ik wist dat ik bij jou in goede handen zou zijn. Dat gevoel werd helemaal bevestigd.”

Dat is fijn om te horen. Kan je uitleggen wat jou dat gevoel gaf?

Lotte: “Het praten met jou en anderen in de coaching calls. Jij deelt zelf ook veel en vertelt over situaties uit jouw eigen leven. Zelfs al waren die verhalen niet altijd exact van toepassing in mijn leven, toch bleven daar zaken van hangen. Voor mij waren dat aanmoedigingen om die grenzen zelf te zetten in mijn eigen leven. Door je openheid zorgde je voor vertrouwen en gaf je ons de mogelijkheid om dat ook te zijn, zelfs wanneer het over gevoelige onderwerpen ging. Het helpt om te weten dat je niet alleen bent. Ik heb zelf ook dingen gedeeld waarvan ik dat vooraf nooit zou verwacht hebben en ik ben daar dankbaar voor, want dat gaf mij nieuwe inzichten.”

Kan je daar een voorbeeld van geven?

Lotte: “Ik heb altijd de neiging gehad om mij te verstoppen, de gekende kop in ‘t zand methode (lacht), want ik vreesde al de reactie van anderen wanneer ik “neen” zou zeggen. Daardoor gaf ik altijd toe. Nu heb ik meer zelfvertrouwen daarin. Ik weet dat de reactie vaak niet negatief is, en zelfs wanneer dat zo is, is het nooit zo erg als in mijn angsten. Als dat dan toch eens gebeurt kan ik dat plaatsen en daar gepast op reageren, met zelfvertrouwen.”

“Of nog zoiets: wanneer iemand mij bijvoorbeeld een mail stuurde, werk of privé, overviel mij een gevoel van falen wanneer ik niet meteen antwoordde. Nu kan ik dat loslaten en die mails afhandelen volgens mijn eigen planning. Mij automatisch excuseren voor “het late antwoord” doe ik ook niet meer, want ik besef nu dat daar helemaal geen reden toe is.”


“Het helpt om te weten dat je niet alleen bent. Ik heb zelf ook dingen gedeeld waarvan ik dat vooraf nooit zou verwacht hebben en ik ben daar dankbaar voor, want dat gaf mij nieuwe inzichten.”

Dus dit traject heeft je ook professioneel geholpen. Op welke manier?

Lotte: “Ja! Ik werk als zelfstandige, daardoor moet ik zelf mijn eigen grenzen zetten. Omdat ik altijd goed wil doen voor iedereen en worstelde met schuldgevoelens verloor ik veel energie. Ik bleef maar toegeven aan de wil van klanten. Ik heb zestien maanden doorgewerkt zonder pauze of verlof doordat ik mijn schema bleef aanpassen aan anderen. Er waren geen grenzen.”

“Nu heb ik drie weken verlof en het is dankzij Strong Enough dat ik voet bij stuk hou. Wanneer er situaties voorkomen waardoor ik vroeger toch had gewerkt doe ik dat nu niet. Er is geen schuldgevoel. Dat is echt een verademing. Ik kies voor dit verlof, de zelfzorg, en geniet van drie weken vrije tijd. Dat is zo krachtig! Je kan dat vergelijken met een trein die zich op gang trekt. Het spoor werd gekozen. De wagons werden klaargezet en eens die was vertrokken volgde de rest vanzelf.”

Vond je de praktische ondersteuning van het traject een meerwaarde?

Lotte: “Ja. Dat gebeurt via het platform Teachable dus alles is duidelijk om te volgen. Jouw welkomstwoord, de roadmap, de ondersteunende documenten,… Dat zit allemaal heel goed in elkaar. Jouw peptalks zijn mijn favoriet. Sommige dingen blijven terugkomen in mijn leven en daardoor heb ik die video’s al een paar keer bekeken. Zelfs als dat iets was waarvan ik denk “dat heb ik niet nodig“: je hebt dat wel nodig (lacht). Alles helpt in die video’s. Hoe meer je ze bekijkt, hoe meer je er uit haalt.”

“De praktische extra’s vind ik ook goed. Het zijn extra hulpmiddelen en er zijn er zoveel. Ik heb daar veel aan gehad. Dat de coachingcalls achteraf verschenen in het traject vond ik ook een meerwaarde. Als ik er eens niet bij kon zijn wist ik dat ik achteraf de opname kon bekijken.”

“Wanneer er situaties voorkomen waardoor ik vroeger toch had gewerkt doe ik dat nu niet. Er is geen schuldgevoel. Dat is echt een verademing. Ik kies voor dit verlof, de zelfzorg, en geniet van drie weken vrije tijd. Dat is zo krachtig!”

Wauw! Dat is zo geweldig om te horen. Dankjewel! Ik mag dus zeggen dat jij dit traject zou aanbevelen? Voor wie is Strong Enough volgens jou een must?

Lotte: “Ja, zeker wel. En aan wie? Tgoh, ik zou zeggen “iedereen heeft Romina’s traject nodig!” (lacht). Alle vrouwen, en mensen die meer grip op hun leven willen. Als je het gevoel hebt dat je niet genoeg controle hebt dan is dit jouw ding. Als je niet genoeg “neen” zegt, of al buikpijn krijgt wanneer je net “ja” hebt gezegd, twijfel dan zeker niet en schrijf je in.”

 

“Als je niet genoeg “neen” zegt, of al buikpijn krijgt wanneer je net “ja” hebt gezegd, twijfel dan zeker niet en schrijf je in.”

Wil jij ook terug controle over de beslissingen in jouw bedrijf? Wil jij af van dat knagende schuldgevoel? En je niet langer verstoppen?

 

Kies dan voor Strong Enough en begin vandaag nog.