Hear my voice.

 

Er wordt geluisterd wanneer ik mijn verhaal deel, dat van de vrouwen die mij voorgingen, en diegene die mij omringen. Zowel online als offline inspireer ik mensen om een nieuwe blik te werpen op de wereld die ze kennen. Wanneer ik in een werkgroep of panel zit laat ik andere deelnemers verder kijken dan hun eigen wereld. Mijn woorden zorgen voor impact.

Wat ik zeg kan soms ongemakkelijk aanvoelen, zeker wanneer het gaat over wij, witte mensen, en racisme. Net daar zit de ruimte om te groeien en nieuwe inzichten te verwerven. Door een spiegel voor te houden, verhalen en cijfers te delen, toon ik aan hoe wij ons bewust kunnen worden van onze white fragility en hoe we daar tegenin kunnen gaan.

Vrouwencoach Romina

Waar hebben jullie behoefte aan?

Dat is de eerste vraag die ik stel en op basis daarvan zijn er verschillende formules beschikbaar om de samenwerking aan te gaan. Is jullie een bedrijf  op zoek naar een algemene vorming over seksisme op de werkvloer? Wil je af van die knee-jerk reactie in het team wanneer het gaat over racisme? Of ben je een school die leerlingen de kans wil geven om te leren over de geschiedenis van vrouwen in ons land? Bekijk mijn aanbod om te zien wat voor jullie het beste past.

Anti-Seksisme Masterclas

n deze vorming leg ik, via videocall, uit wat seksisme is. Via cijfers en concrete voorbeelden toon ik aan hoe schadelijk seksisme is voor iedereen, ongeacht hun gender. Je krijgt handvaten om seksisme aan te pakken en enkele good-practices en case-studies als voorbeeld. Na afloop krijgen jullie  een documentatielijst vol resources om zelf verder aan de slag te gaan met het onderwerp.

Anti-Seksisme Masterclass Pro

Deze Masterclass bestaat uit meerdere delen. Het is een deep-dive over anti-seksisme. Eerst is er de een vorming waar ik jullie de basics geef over seksisme. In een tweede fase bekijk ik samen met jullie wat er beter kan binnen de organisatie, die ik opvolg door een training waar ik toon hoe je zelfs via kleine aanpassingen zorgt voor een inclusievere omgeving. Deze Masterclass kan in-house gebeuren.

Vrouwen en feminisme in België

Op een enthousiaste en heldere manier neem ik jullie mee langs de weg die vrouwen aflegden in de laatste 100 jaar in ons land. Van de eerste ‘meisjesscholen’ en Dolle Mina’s tot vandaag. Deze vorming kan zowel offline als in-house gebeuren en is ook geschikt voor het secundair onderwijs. Deze vorming duurt ongeveer anderhalf uur en achteraf is er de kans om vragen te stellen of in gesprek te gaan.

Alle bovenstaande opties zijn inclusief:

  • Voorgesprek
  • Extra recourses
  • Nagesprek

 

Wil je een andere aanpak voor je organisatie, zoals bijvoorbeeld meer interactief of gericht op één specifiek pijnpunt? Stuur mij een e-mail.

Zij luisterden al naar mijn stem

Vrouwencoach Romina

Onderwerpen

  • Geschiedenis van vrouwen in België
  • Anti-Seksisme
  • White Fragility

Empowered women
Empower women

Empowered women, empower women

Sociaal zijn is mijn ding

Wil je nog meer info? Een meer gedetailleerd beeld van wie ik ben en waar ik zo allemaal voor sta? Dan kan je mij volgen op Instagram, LinkedIn of Facebook.