ZEKER OVER GELD

krijg meer grip op jouw financiën

Financiële zorgen zijn een zware last om te dragen.

Vrouwen vinden hun stem en laten die wereldwijd luid klinken, maar op financieel vlak blijven we stil. Er rust een taboe op geldzaken. Vrouwen voelen een aversie over hun financiën en dragen zo een verborgen last met zich mee. Dat hoeft niet zo te zijn.

Zeker over geld

De tijden zijn onzeker.

 

Meer dan ooit is het belangrijk om de controle te krijgen over je financiële situatie zodat het geen bron van angst en onzekerheid is, maar een bron van kracht.

Duw jij je financiën van je af? Negeer je alles tot er een betaling in de bus valt en je wel moet reageren? Voel je dan angst, schuldgevoel, onzekerheid en zelfs paniek? Misschien denk je dan één van de volgende dingen ➡

 • Ik kan niet goed om met geld
 • Financiën zijn niets voor mij
 • Wiskunde is mijn ding niet
 • Hoe doen anderen dat toch?
 • Had ik maar meer geld
 • Waarom gebeurt dit altijd bij mij?

Ooit was ik die vrouw dat financiën ver van zich af duwde. Ik negeerde alles tot het te erg werd, of ik verzuchtte mij terwijl ik mompelde dat “geld altijd miserie is”. Alles veranderde voor mij toen ik na een relatie van dik 4 jaar terug single werd. Ik besloot dat het genoeg was geweest en spendeerde enkele dagen ondergedompeld in mijn eigen geldzaken en administratie en zette alles op orde.

Ik begon met budgetteren en na een paar weken ontdekte ik al een verandering in mijn beleving. Nog enkele weken later merkte ik op dat ik terug herviel in oude patronen en was ik constant brandjes aan het blussen. “Hoe kan dat toch?”, vroeg ik mij af, en ik ging op zoek.

Ik begon te werken rond mijn eigen money mindset en veranderde het verhaal dat ik mezelf vertelde. Hoe meer ik open stond voor de kracht die financiën kunnen geven, hoe sterker ik werd. Mijn doelen ging van dagdromen naar concrete plannen die haalbaar zijn.

Via deze Masterclass deel ik al mijn kennen en kunnen zodat vrouwen kunnen kiezen voor financiële kracht.

Hoe ziet zo’n webcursus eruit?

Voor mijn Masterclasses gebruik ik het internationaal erkende platform Teachable. Aan de hand van modules (hoofdstukken) neem ik je les per les mee door de cursus. Eens je op een hoofdstuk klikt krijg je een filmpje of tekst te zien die alles duidelijk maakt voor die les. Alles is in het Nederlands en waar het van toepassing is kan je de documenten en tools downloaden door één simpele muisklik. Het programma volgt ook automatisch jouw vooruitgang wanneer je de cursus volgt, zodat je het overzicht makkelijk bewaart.

 

Je krijgt ook toegang tot de exclusieve Facebookgroep waar je samen met andere vrouwen het traject doorloopt. Iedere module wordt onderteund door een Mastercall waar ik vragen beantwoord en coaching geef aan de groep.

Vrouwencoach Romina

Jouw financiën zijn jouw verantwoordelijkheid

Dat klinkt misschien zwaar, maar dat is het helemaal niet. Als het voor jou klinkt als een onmogelijke opdracht om controle te nemen over je geldzaken, dan kan een stappenplan helpen. De juiste gedachten vormen een basis voor hoe je denkt over bepaalde zaken. Dat klinkt simpel, maar toch is het daar al waar vaak het schoentje wringt en het werk hoort te beginnen.

Niet enkel privé, maar ook maatschappelijk krijgen vrouwen al sinds het begin van tijden te horen dat geldzaken niets voor hen zijn. Als het al niet letterlijk is, dan is het institutioneel, dat die boodschap wordt meegegeven. We hadden al zo’n dertig jaar stemrecht voor we een rekening mochten open (als getrouwde vrouw) zonder toestemming van onze echtgenoot. Dat en vele andere zaken hebben een impact op hoe wij vandaag nog denken ten opzichte van geld en alles daarrond.

Door in deze cursus terug te blikken op vroegere ervaringen zal je patronen zien die jou tot op vandaag weerhouden van je potentieel.

Meten is weten

Deze oude doe-het-zelf wijsheid telt ook als het aankomt op je geldzaken en andere administratieve verplichtingen. Ik wens voor dit land dat we op een dag “administratie en financiële geletterdheid” krijgen op school in een overkoepelend vak, maar ik vrees het ergste. We worden de wijde wereld ingestuurd als twintiger (of misschien zelfs vroeger) en vanaf dan kan je je plan trekken. De gevolgen daarvan zijn tientallen later in onze persoonlijk financiën nog steeds tastbaar.

Weet jij hoe lang je je loonfiches hoort te bewaren? Of je facturen van de verbouwingen van je huis? Waar jouw brandpolis is als het huis waar je in woont in lichter laaie staat? Wat het verschil is tussen een wislbeschikking en een testament? Of hoeveel maanden het nog duurt voor die lening afbetaald is tegen welke voorwaarden? Wat jouw net-worth is?

Door de tools in deze cursus kan je jezelf te voorzien van een antwoord op dit soort vragen, kan je ermee aan de slag en bezorg je jezelf een mentale rust die je nu waarschijnlijk nog niet kent.

Kiezen, maar dan wel voor jezelf (en jouw gezin)

Je denkt misschien zelf dat je dit al doet, maar is dat wel zo? Hoe vaak zeg jij “ja” tegen anderen wanneer je eigenlijk een “neen” van de daken wilt schreeuwen? The “disease to please”, noemt Oprah dat, en ook financieel hebben veel vrouwen te maken met dat fenomeen. Er wordt van ons verwacht dat we gratis werk leveren (werkgroepen genoeg!) en dat we diegene zijn die zorgen voor anderen.

We worden overladen door Instagramposts die vertellen hoe rijkdom er hoort uit te zien. We denken dikwijls dat we daar boven staan, maar dan zit je ‘s avonds winkelwagentjes te vullen en is er plots geld van de bankrekening terwijl je daar niet op gerekend had. Is een kast vol spullen doel? Of heb je grotere doelen? En hoe wil je die dan gaan bereiken?

Door enkele tools, oefeningen en hard truths (ik draai niet rond de pot en zeg het zoals het is), leer ik je kiezen voor jezelf (en je gezin). Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Geld bewust uitgeven met de juiste intentie

Wanneer je zicht hebt op je geld- en administratieve zaken, heb je controle. Die controle bewaar je door een financieel plan uit te voeren. Dat plan is een leidraad om je doelen te bereiken. Een budget is daar onderdeel van en kan je uitvoeren op verschillende manieren. Het belangrijkste is dat je je houdt aan je prioriteiten en dat je elke euro die binnenkomt ook uitgeeft in functie daarvan.

Wil dat dan zeggen dat je geen koffie meer mag kopen bij Starbucks? Of dat je niet meer op reis mag? Helemaal niet. Wat dat wil zeggen is dat je je geld zult uitgeven op een manier die krachtig is, met volledige controle, zonder dat daar negatieve emoties bij komen te kijken zoals schuldgevoel of angst.

Door de basis van een budget uit te leggen en je een overzicht te geven van wat allemaal mogelijk is, krijg jij grip op jouw financiën

Schulden, relaties en andere factoren

Naast wat ik jou al vertelden zijn er ook andere facetten die ons financieel leven bepalen, zoals onze levenspartners, kinderen, woonst, schulden, etc. Dit is voor iedereen persoonlijk en anders.

In de schatkist vind je een bron aan informatie, duidelijk apart getiteld, zodat jij kan kiezen wat van toepassing is op jouw situatie en een helder beeld krijgt van wat allemaal kan. 

Ik vertel ook mijn persoonlijke verhaal, zodat je geïnspireerd wordt om zelf ook de nodige actie te ondernemen. 

Vrouwencoach Romina

Hi, ik ben Romina

Na jarenlang te worstelen met mijn eigen financiën nam ik zo’n tien jaar geleden mijn verantwoordelijkheid en controle over mijn financiêle leven.

Met vallen en opstaan ontdekte ik de do’s-and-don’ts van budgetteren, financieringen, administratie en geldbeheer. Mijn mindset veranderde mee doorheen de jaren en bracht me op de plek waar ik nu ben.

Het is mijn doel om andere vrouwen hun kracht te laten vinden in hun financiën.

Empowered women
Empower women

Empowered women, empower women

Deze cursus is NIET voor jou als:

 • Je enkel een tool zoekt om te budgetteren
 • Je genoegen neemt met hoe je financieel leven er vandaag uitziet
 • Je een quick fix zoekt
 • Je zelf geen werk wil doen
 • Je je niet wilt toewijden aan je eigen toekomst
 • Je uitleg zoekt over beleggen
 • Je hoopt dat iemand anders je zal redden
 • Je het niet kan verdragen dat iemand jou met je neus op de feiten drukt

Deze cursus is wel voor jou als:

 • Je voor altijd wil veranderen hoe je denkt over geld
 • Je een positieve verandering wilt voor jezelf (en je gezin)
 • Je begrijpt dat de oplossing bij jezelf ligt
 • Je zelf het werk wil doen
 • Je je administratie wilt begrijpen
 • Je wil doelen zetten en ze bereiken
 • Je krachtig in het leven wilt staan
 • Je de realiteit onder ogen wilt zien en verandering creëren
Vrouwencoach Romina

Dit zijn de modules in het online leerplatform

 • Denken & Voelen
  ➡ je mindset veranderen
 • Inventariseren & Organiseren
  ➡ je financiën en administratie onder de loep nemen
 • Analyseren & Groeperen
  ➡ je doelen definiëren
 • Plannen & Budgetteren
  ➡ je financieel plan (of budget) opstellen je eraan houden
 • Schatkist
  ➡ je kiest extra leerstof uit mijn aanbod die bij jou past

Dit is wat vorige deelnemers van de Masterclass zeggen

“Ben ik een financieel expert? Nope
Ben ik een Excelcijfertjeswizard? Nope
Zit ik elke avond met een rekenmachientje mijn budget te tellen en hertellen? Nope Ben ik den baas over mijn geld? OH YES (met danske…) (en koop ik ook nog dingetje voor mezelf? oh ja hoor, maar dan goed overwogen)

THX Romina Verwichte! Je bent een topper”

Sarah, 40 jaar

“Merci voor de cursus, Romina! Het was de schop onder mijn kont, die ik wilde/nodig had. Enthousiast ga ik door”

Veerle, 29 jaar

“Duidelijk, to the point, calls to action… Een vlotte cursus met duidelijke handvaten. Al veel inzichten verworven.

Practice what you preach, dat is wat Romina doet. En er vollenbak voor gaan ook. Dat merk je echt en dat motiveerd.

Merci Romina! Je leeft echt de #womenempoweringwomen na.”

 

Justine, 35 jaar

“De cursus was pittig voor mij. Waar lagen die documenten weer, die stapel papieren in onze bureau moest na zoveel jaren toch eens gesorteerd worden en mijn innerlijke statisticus kwam naar boven na een paar uur te ploeteren in Excel. Ook werd mijn mindset aangepakt en nam ik mijn opvoeding onder loep wat ik niet direct aan een cursus over geld had gelinkt.
Romina loodste mij erdoor met haar leuke filmpjes, duidelijke PowerPoints en ook haar eigen verhaal gaf mij de courage zoals ze bij ons zeggen om dit stap voor stap aan te pakken. Ondertussen hebben wij 2 grote projecten in het vooruitzicht waarvan ik altijd dacht dat dit niet haalbaar was voor ons. “We kunnen moeilijke dingen doen” (Glennon Doyle)

Bedankt Romina!”

Nina, 32 jaar

Praktisch

Kan ik betalen met bancontact?

Ja hoor! Die optie zit tussen de betaalmethodes

Kan ik betalen met overschrijving?

Absoluut! Stuur mij een mail en we regelen dat.

Is er een extra kost verbonden aan gespreid betalen?

Neen. Er wordt geen extra fee aangerekend.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Eens je betaling werd verwerkt krijg je toegang tot de cursus vanaf 15 maart 202A en die toegang blijft geldig. Je kan de Masterclass en al het materiaal dus op je eigen tempo volgen en raadplegen.

Hoe lang duurt de cursus?

Dat hangt natuurlijk van je eigen tijdsindeling af, maar de oefeningen in de cursus vragen je om gedurende één maand wekelijks twee uur te reserveren.

Is dit een cursus die gaat over budgetteren?

Een financieel plan (dus budget) opstellen is één onderdeel van de cursus.

Wat heb ik nodig om deze cursus te volgen?

Je hebt een computer, gsm of tablet nodig, een internetverbinding, schrijfgerief en iets om op of in te noteren.

Wat krijg ik voor mijn geld?

Je krijgt toegang tot de cursus, de gesloten Facebookgroep, alle documenten en een schatkist aan materiaal om je kennis nog meer uit te breiden.

Nog vragen?

Mail dan naar romina@vrouwencoach.org

 

Liever gepersonaliseerd advies?

Vind je de masterclass wel leuk, maar ben je toch op zoek naar gepersonaliseerde aanpak?
Wil je graag gedurende drie maanden samenwerken met mij om zo jouw
specifieke problemen te tacklen? Dat kan!